Archives - maj 2015

20
maj

Predstavljamo se v Opatiji na 6. hrvaški vodni konferenci

Na 6. hrvaški vodni konferenci z mednarodno udeležbo se bomo predstavili s posterjem z naslovom »Real-time phytoplankton quantification using chlorophyll a and phycocyanin fluorescence sensors«. Celoten poster si lahko ogledate v meniju Domov/Dokumenti.

20
maj

V okviru nadzornega obiska smo demonstrirali delovanje plovila.

V okviru drugega nadzornega obiska projekta LIFE Stop CyanoBloom, 11.5. 2015 smo demonstrirali delovanje mobilne merilne ploščadi. Predstavljen je bil mehanizem dvigovanja in spuščanja plovila v pristanu za namen vzdrževanja in električnega napajanja plovila. Plovilo je opravilo avtonomno plovbo po v naprej računalniško določenih koordinatah. Predstavili smo prikaz podatkov opravljenih meritev na uporabniškem strežniku ter …

20
maj

Biološka in tehnična ekipa aktivni na terenu

Testiramo avtomatsko navigacijo, optimiziramo merilno komoro s klorofilnim in fikocianinskim senzorjem, nadaljujemo z nadzornimi meritvami.

20
maj

Nova lokacija pristana na Blejskem jezeru

Na Blejskem jezeru smo izbrali novo lokacijo za vzpostavitev pristana plovila Stop CyanoBloom 2. Pristan bo vzpostavljen v okviru čolnarne Vile Bled. Nova lokacija bo omogočila lažji dostop plovil do južne strani jezera.

6
maj

Vzdrževanje raziskovalnega plovila v mesecu aprilu 2015

Na Koseškem bajerju smo opravili vzdrževanje raziskovalnega plovila Stop CyanoBloom 1.